I jubilæumsåret - bramming egnsmuseum

Gå til indhold

Hoved menu:

Om Museet > Museets historie > De første 25 år
Bramming Egnsmuseum på vej ind i Sydvestjyske museer

På et møde i museumsbestyrelsen i november 2015, blev der truffet beslutning om, at museet indgår/indgik i en fusion med Sydvestjyske Museer fra den 1. januar.

8 personer i bestyrelsen stemte for fusionen, mens een stemte imod. Fusionen skulle dog godkendes på en ekstraordinær generalforsamling, der blev afholdt i december 2015.

Fusionen blev vedtaget

En udtalelse fra Kaj-Emil Koman Mejer, som er formand for Bramming Lokalråd :  "så længe museet bevarer sin handlefrihed. – Ideen med en fælles administration ser fornuftig ud – Men det er meget vigtigt, at vi fortsat hart en entusiastisk og inspirerende leder af museet, som kan sætte gang i projekter som pigtrådsudstillingen og kæmpe succesen om speedway på egnen. Museets leder og en flok af dygtige frivillige har æren for, at mange flere mennesker i Bramming og egnen er begyndt at interessere sig for museet. Hvis disse ting kan sikres i en fusion, synes jeg, det er OK".

BRAMMING EGNSMUSEUM: Bekymring vendt til positive forventninger

Fra 1. januar 2016, er Bramming Egnsmuseum blevet en del af Sydvestjyske Museer. Bekymring for fremtiden er vendt til positiv forventning hos lederen af Bramming Egnsmuseum, Mogens Hansen.

- Det var chokerende for os at få beskeden om, at byrådet ville nedlægge os som selvstændigt museum og lægge os under Sydvestjyske Museer.
For vi syntes jo egentlig, at det gik meget godt med velbesøgte udstillinger og god lokal opbakning, fortæller Mogens Hansen.
– Men jeg må sige, at det indtil nu har været en meget positiv oplevelse at blive en del af Sydvestjyske Museer.
På mange måder kan vi få lov at køre videre med de gode ting, som vi synes, vi laver, og samtidig får vi glæde af at have en stor og velfungerende organisation i ryggen.
Fordelene
For eksempel sørger Sydvestjyske Museer sammen med Esbjerg Kommune for, at vi nu får langt bedre it-opkobling og udstyr. Der er også nogle stordriftsfordele, hvor vi har fået lov at beholde gevinsten, så vi har lidt mere til driften.
Flemming Just, direktør for Sydvestjyske Museer, er glad for at have fået egnsmuseet med i ’familien’. - For få midler og meget engagement har Mogens Hansen, bestyrelsen og de frivillige fået skabt et godt museum med en stærk lokal forankring. Det skal vi holde fast i.

Egentlig troede man også at Museets hjemmeside skulle administreres fra Esbjerg. Bramming Egnsmuseum har også sin plads under Sydvestjyske Museer, men den "gamle" hjemmeside hvor der kan fortælles uddybende historier om museet og egnen samt om udstillinger og foredrag, er bevaret og bliver vedligeholdt lokalt.

 
Search
Copyright 2015. All rights reserved.
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu